Chef

Chef Przemek Błaszczyk

to jeden z wiodących reprezentantów nowej fali polskich kucharzy. Wychowany przez Kurta Schellera, gromadził doświadczenie i rozwijał się podczas podróży po Europie. 
Jest kulinarnym kosmopolitą rozmiłowanym w tradycji i regionie. Otwarcie jego autorskiej restauracji MańanaBistro&WineBar
rekomendowanej przez organizację Slowfood Polska podczas akcji Gęsina na Św. Marcina, wyznaczyło trend dla rozwoju sztuki gotowania w regionie.

Rosnące zainteresowanie jego kulinarnym talentem pozwoliło mu zainicjować szereg działań edukacyjno – doradczych. Obecnie Chef Błaszczyk realizuje się w organizowaniu warsztatów, wykładów, pokazów i degustacji kulinarnych oraz w doradztwie gastronomicznym na co dzień będąc Chef Mańana Bistro oraz Chef Patron w Cooler Food. Ponadto rozbudza świadomość kulinarną Polaków pisząc teksty w poczytnych gazetach i magazynach o zasięgu ogólnopolskim. Dotarcie do finału programu kulinarnego TOP CHEF Polska oraz staż
w restauracji Arzak posiadającej trzy gwiazki Michelin wzbogaciło warsztat i doświadczenie Przemka, przynosząc
mu rozpoznawalność na terenie całego kraju.